keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Jouluaatto on nyt herttainen

Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo! Niin se aika kuluu ja maailman toisellakin puolella on joulu, joskin ihan erilainen kun on normaalisti tottunut. Tietyt jouluaaton rutiinit vaihtuu tekemättömyyteen: Lumiukon katsominen tv:stä, jouluruokailu, haudoilla ja hartaudessa käynti sekä mummolassa ajan viettäminen korvataan tänä vuonna.. hmm, en tiedä vielä mihin.. Huomiseksi luvattu lämmintä säätä, normaali ajanviete mitä turisteille jouluaatoksi tarjotaan, on piknikki läheisessä puistossa. Se kuulostaa lähinnä tavalliselta lomailupäivältä, ei yhtään rauhalliselta ja hartaalta jouluaatolta nietosten keskellä.

Joulua on juhlistettu täällä jo hyvän aikaa, kaupoissa soi joululaulu ja joulukoristeita näkyy pitkin katuja. Myös tv:t suoltavat samaa mainosroskaa kuin Suomessakin: kaikki on saatava nyt jouluksi, muuten ei pärjää! Täysin samaa rauhan sanomaa julistavat kaupatkin, sillä ne on jouluaattoa edeltävän yön auki, kun normaalisti ne menevät kiinni viimeistään kahdeltatoista yöllä. Vasemmalla ilmoitus lähikaupan seinältä, avoinna 24h/vrk lähtien ti 22.12 klo 6 aamulla, ja päättyy to 24.12. klo 11 illalla.

Joulukuusia on jokaisessa kaupungissa, samaten kaupoissa ja vähän joka puolella. Myös kotiin hamstrataan aitoja ja vähemmän aitoja kuusia, oikealla mainos paikallisesta ilmaisjakelulehdestä: I love christmas, bringing the world´s most finest trees to you. 3 day boxing day (Tapaninpäivä) sale. Selected stock reduced. End of fine trees. Toisin sanoen, joulukuusia saa alennuksella tapaninpäivästä lähtien, ihmetystä herättää, että kuka niitä siinä vaiheessa vielä ostaa..? :) Erityisen huvittavia kuusi-tekeleitä on tullut eteen, ja varmasti tulee vielä vastakin. Seuraavassa muutama hyvä esimerkki mielestäni kohtalaisen epäonnistuneesta joulukuusesta :) Vasemmalla pienestä suklaakaupasta täyteenahdettu joulukuusi, keskellä Pictonin kaupungista kohtalaisen koruton, ja oikealla Christchurchin oma ylpeys, ihmeellisillä naruilla maahan viritetty kuusi. Muista kuusista ei tullut otettua kuvia, vaikka paikkansa ne olisikin ansainnu näiden rinnalla..





Ainut jouluinen asia mitä Millan kanssa tehdään, on pipareiden leipominen. Taikina on viittä vaille valmis, ja aattona olisi tarkoitus lopulta tehdä ne pipperit. Tv:n tarjonta on Lumiukkoa ja Sylvi-tädin joulutarinaa lukuunottamatta kattava, uskon että sitä tulee katsottua jonkin verran päivän kuluessa. Joulun tunnelmaa tuo varmasti myös aattoillaksi suunniteltu joululaulukonsertti Christchurchin katedraalissa. Mutta niinhän se on, että joulu saapuu jokaiselle, lapselle ja aikuiselle. Eiköhän täälläkin tunnelmaan päästä :)

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!














2 kommenttia:

  1. Hyvää joulua teille sinne!

    Täällä syöty perinteistä joulupuuroa ja nyt yritän puhdistaa kattilan pohjaa, kun osa paloi siihen kiinni ;D

    Lunta maassa ja puissa, ihan "oikean" joulun näköistä. terv. Kaija

    VastaaPoista