tiistai 22. joulukuuta 2009

Matka eteläsaaren rannikkoa ylöspäin, part 2

18.12. Yhden Kaikourassa vietetyn yön jälkeen lähdimme ajamaan kohti Marlborough:n aluetta, Blenheimin kaupunkia kohti. Marlborough on erityisen tunnettu viinialue Uudessa Seelannissa, joten luonnollisesti lähdimme siis kiertämään bussilla läheisiä viinitiloja ja tissuttelemaan valkkareita :)

Kohteenamme oli noin (laskujeni mukaan) viisi tilaa,
joissa saimme maistaa (noin) viittä eri viiniä. Joissakin paikoissa maisteltavat viinit olivat ennaltavalittuja, joissakin paikoissa sai itsekin vaikuttaa siihen mitä sai. Harvoilla tiloilla oli tarjolla punaviiniä, joka ei ollut ei-niin-valkoviinien-ystävä-Ullan mielestä kovinkaan hyvä juttu. Toisaalta kuitenkin ne punaviinit, joita tiloilla sai maistella, olivat niin kamalan valjun ja laimean (siis koostumukseltaan) makuisia, ettei niitä edes tehnyt mieli maistaa. Ehdottomiksi lemppareiksi nousivat jälkiruokaviinit, eli makeat ja sokeriset litkut, joita juodaan jälkiruoan kyytipojaksi (jos joku ei tiedä), niitä pystyisi juomaan vaikka kuinka paljon silloin kun sokerihammasta kolottaa :)

Muuten viinien lipittäminen alkoi käydä tylsäksi, sillä ulkona oli todella, todella kuuma, ja aikaansa olisi viettänyt ennemmin siellä tissutellen viinejä, kuin sisällä viinitiloilla. Ja jos joku suunnittelee viinin
maistelu-matkaa, ehdottomasti kannattaa valita kestoltaan parin-kolmen tunnin reissu, muuten maistelu voi oikeasti alkaa tympimään! Lämpimästi myös suosittelen, että ottaa jonkinlaista naposteltavaa mukaan, harvoilla viinitiloilla oli yhtään mitään suolaista tarjota välipalaksi. Pakko myöntää, kyllä ne viinit aika hyvältä loppujen lopuksi maistuivat :)













Viininmaiste
lun jälkeen oli aika mennä katsastamaan Blenheimin villi yöelämä, perjantai kun oli! N. 26 000 ihmisen kaupungissa kuvittelisi olevan jo jonkunlaista menoa, mutta niinhän sitä voi aina luulla :) Kun pääsimme keskustaan asti (hotelli oli noin kilometrin päässä aivan keskustasta), sieltä löytyi vain muutama auki oleva ravintola, jossa ihmiset olivat istumassa iltaa. Istuimme yhden pienen ravintolan terassille juomaan Mojitot, jonne pian tulomme jälkeen rantautui lauma toisensa tuntevia paikallisia. Vähin äänin liukenimme paikalta, ja päädyimme irkku-bubiin, jossa vietettiin polttareita. Itselle vähän oudolta tuntuvalla tavalla morsiamen mukana oli koko suvun naiset äidistä ja anopista lähtien, ja meno tanssilattialla oli juhlaporukan humalatilasta johtuen melkoinen! :)

1 kommentti: